Egels

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 Producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Premium Egelvoer - Graanvrij
    As low as € 7,95
per pagina


Egel (Erinaceus europaeus)

Hoe maak je een Egelvriendelijke tuin?
Egels slapen en nestelen graag onder een stapel hout of onder een bos met takken. Een goed alternatief is een Egelhuisje maken of kopen.

In plaats van een hek of schutting kan je beter een heg hebben in je tuin. Ze kunnen hier dan doorheen van de ene naar de andere tuin. Het geeft ze ook beschutting, ze lopen niet graag over open velden.
Mocht je nu al een schutting hebben staan, dan kan je de Egels een handje helpen door op een beschutte plaats een gaatje van 15 x 15 cm te maken.

Ze lopen dus graag door een dicht begroeide bodem wat ze beschutting geeft. Dus bloemen en planten (zowel hoog en laag bij de grond) in de tuin is ook een pré.

Maak een rommelhoekje van wilde planten en struiken waar ze lekker in kunnen kruipen.
Egels zien graag een composthoop, die ze eventueel als slaapplaats gebruiken en slakken vinden die ze heerlijk oppeuzelen. Gebruik dan ook altijd milieuvriendelijke slakkenbestrijders. Dus geen gif, insecticiden, pesticiden etc..
Als Egels een slak eet die gif heeft gegeten kan de Egel dood gaan.

Hoe meer tegels je in je tuin hebt, hoe minder Egels er op bezoek zullen komen.

Zorg voor een schaal vers drinkwater of een vijver, niet alleen voor de Egels maar ook voor bijvoorbeeld de vogels in je tuin.

Je kan Egels bijvoeren. Dit kan je doen met bijvoorbeeld gehakt, kattenvoer of speciaal Egelvoer.
Belangrijk: geef Egels geen melk, hier krijgen ze diarree van!

Zorg dat de Egels niet in een put of keldergat kunnen vallen. Sluit het af of leg er een plankje in zodat ze er weer uit kunnen klimmen.

De Zoogdiervereniging geeft speciaal voor het Jaar van de Egel een folder uit met praktische tips en wetenswaardigheden over Egels en tuinen.

Egels ook in uw tuin (PDF)

Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.