Nestkasten

Filteren
Filter op
Aangepast label
Tonen als Foto-tabel Lijst

75 Producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Hang Right™ ophangkabel
    As low as € 7,49
    Waardering:
    100%
per pagina
Nestkasten voor tuinvogels - www.vogelhuisje.comNestkasten voor tuinvogels - www.vogelhuisje.com

Nestkasten voor tuinvogels

Nestkasten zijn al jaren een bron van plezier en interesse, maar nu worden deze en andere kunstmatige nestplaatsen steeds belangrijker als middel om vogels te beschermen tegen de druk van onze manier van leven. Deze druk komt van de industrie, stedelijke ontwikkeling, landbouw, iepziekte, grote stormen, het verlies van traditionele leefgebieden en inmenging van menselijke vrijetijdsbelangen.

Steeds minder leef- en broedgebied voor vogels

Natuurlijke leef- en broedplaatsen voor inheemse vogelsoorten worden steeds zeldzamer vanwege bebouwing en architectuur. De dieren zijn daarom steeds meer afhankelijk van de ondersteuning van mensen.

Akkerland verdwijnt, gaten en scheuren in gebouwen worden tijdens restauraties dichtgepleisterd, kapotte dakpannen worden vervangen waardoor openingen worden afgesloten. Zelfs oude bomen met holtes in de stammen nemen voortdurend af.

Het ophangen van nestkasten kan het verschil betekenen tussen het overleven van een soort en het verlies ervan uit een bepaald gebied. Bij Vogelhuisje.com vind je het grootste assortiment nestkasten.

Help ook mee

Ook de mens verlangt tegenwoordig meer dan ooit naar natuurlijke nabijheid en milieubewustzijn. Begrippen als bijvoorbeeld uitsterven van soorten, klimaatverandering en wereldwijde opwarming zijn overal te horen, en velen, ook jongeren, vragen zich af wat ze hier persoonlijk tegen kunnen doen?

Natuurlijk wordt klimaatverandering niet gestopt door het plaatsen of zelf maken van een nestkast, maar het bewustzijn van verantwoord en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen wordt wel bevorderd. Een echte natuurliefhebber probeert zoveel mogelijk afval te vermijden.

Nestkast ophangen - Doe het ook voor jezelf

Het plaatsen van een nestkast heeft echter ook een klein beetje iets egoïstisch.
Nestkastjes of kunstmatige nestplaatsen zijn nooit alleen functioneel, maar voegen ook een esthetische component toe aan de tuin die liefdevol wordt onderhouden door de mens.

Bovendien werkt het observeren van een mezen- of mussenfamilie met jongen in de tuin zeer ontspannend voor mensen en leer je er veel interessante dingen van

Meer informatie over nestkasten nodig?

Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.