Pinda's

 1. Mix voor kleine vogels - Hi-Energy
  As low as € 6,95
  Waardering:
  |
 2. Mix voor kleine vogels - No Mess
  As low as € 6,29
  Waardering:
  |
 3. Fijngehakte Premium pinda's voor vogels
  Waardering:
  Niet op voorraad
  |
 4. Premium Pindasilo-Traktatie (1 kg)
  € 5,99
  Waardering:
  |
 5. Mix voor kleine vogels - Hi-Protein
  As low as € 6,95
  Waardering:
  |
 6. Premium halve pinda's
  As low as € 5,95
  Waardering:
  |
 7. Premium pinda's voor vogels
  As low as € 5,95
  Waardering:
  |
per pagina

Energieke pinda's voor tuinvogels

Onze hoogwaardige, uiterst energierijke pinda's voor wilde vogels hebben een zeer hoog gehalte aan vezels, vet en eiwitten. Hierdoor zijn ze ideaal geschikt voor verschillende soorten tuinvogels, waaronder Mezen, Mussen, Groenlingen, Sijsjes, Boomklevers en Spechten.

Let op bij het voeren van pinda's!

Jonge vogels kunnen stikken in een te groot stuk pinda. Het wordt ook aanbevolen om hele pinda’s alleen te voeren door gebruik te maken van een speciaal voedersysteem voor pinda’s of een voedersilo voor pinda's.
Vanuit een pindasilo of voederhuisje kunnen vogels veilig pinda's eten (ze pikken deze dan in kleine stukjes) en wanneer de pinda's nat zijn geworden door regen, drogen ze snel weer op.

Waarom pinda's voeren aan tuinvogels?

Het voeren van pinda's aan tuinvogels biedt verschillende voordelen:

 1. Voedingswaarde: Pinda's zijn rijk aan vetten, eiwitten en vezels, waardoor ze een energierijke voedselbron zijn voor vogels. Vooral in koude seizoenen kan dit helpen om de energiebehoefte van vogels aan te vullen.
 2. Hulp tijdens voedselschaarste: In perioden waarin natuurlijk voedsel schaars is, zoals in de winter, kan het voeren van pinda's aan tuinvogels hen helpen om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.
 3. Ondersteuning van vogelpopulaties: Door wilde vogels te voeden, draag je bij aan het behoud van lokale vogelpopulaties, vooral als hun natuurlijke habitat beperkt is.
 4. Diversiteit van vogelsoorten: Pinda's trekken een breed scala aan tuinvogels aan, zoals Mezen, Mussen, Spechten en andere soorten. Hierdoor kun je genieten van een gevarieerde vogelpopulatie in je tuin.
 5. Observatie: Het voeren van pinda's geeft je de mogelijkheid om vogels van dichtbij te observeren. Dit kan zorgen voor vermaak en een nauwere band met de natuur.

Zorg er wel voor dat je de juiste pinda's aanbiedt (ongezouten, ongebrand) en ze op een veilige manier presenteert, bijvoorbeeld in een geschikte voederhuisje of pindasilo.

Waarom gepelde pinda's voeren aan tuinvogels?

Gepelde pinda's kunnen gunstig zijn voor vogels om verschillende redenen:

 1. Gemakkelijke toegang tot voeding: Gepelde pinda's vereisen minder inspanning voor vogels om toegang te krijgen tot het voedzame binnenste, in vergelijking met ongepelde pinda's. Dit is vooral handig voor kleinere vogels met minder krachtige snavels.
 2. Efficiëntere consumptie: Vogels kunnen gepelde pinda's sneller en efficiënter consumeren omdat ze direct toegang hebben tot het eetbare deel. Dit is vooral belangrijk als voedsel snel gegeten moet worden om roofdieren te vermijden.
 3. Aantrekkelijkheid voor kleinere vogelsoorten: Gepelde pinda's zijn vaak populair bij kleinere vogels zoals Mezen, Mussen en Sijzen, omdat ze gemakkelijk kunnen profiteren van het voedzame zaad zonder te hoeven concurreren met grotere vogelsoorten.

Kunnen wilde vogels ook ongepelde pinda’s eten?

Ja, maar niet alle vogels zijn bekwaam met ongepelde pinda's. Grotere vogelsoorten zoals de Vlaamse gaai, Kauw, Kraai en Ekster zullen dit echter als een boeiende uitdaging beschouwen.

Voor kleinere vogels zoals Mezen, Mussen en Groenlingen zijn gepelde pinda's meer geschikt dan ongepelde, omdat ze gemakkelijker toegang hebben tot het voedzame binnenste zonder de uitdaging van het openbreken van de dop.

Eten vogels ook gehakte pinda's?

Ja zeker, veel vogelsoorten kunnen gehakte pinda's eten. Gehakte pinda's kunnen handig zijn, vooral voor kleinere vogels met kleinere snavels. Deze vorm van verwerking maakt het voor vogels gemakkelijker om toegang te krijgen tot het voedzame gedeelte van de pinda zonder de schil te hoeven openbreken.
Het kan ook handig zijn tijdens het broedseizoen, wanneer oudervogels snel voedsel moeten kunnen oppikken om hun jongen te voeden.

Ken je al onze Mix voor kleine vogels?

Ontdek onze Aniculis voermix voor kleine tuinvogels, samengesteld uit gehakte zonnebloemkernen en gehakte premium pinda's. 
Alle ingrediënten zijn klaar om te eten en ook zonder schil, zodat zelfs kleine tuinvogels er direct van kunnen genieten. Dit vermindert de vervuiling rondom jouw voederplaats door schillenresten.

De gehakte zonnebloemkernen zijn een ware energiebron voor vogels en voorzien ze van belangrijke voedingsstoffen. De zorgvuldig gehakte en eveneens schaalvrije pinda's voegen een heerlijke smaak toe en leveren bovendien hoogwaardige eiwitten en waardevolle vetten.

Eigenschappen:

 • Samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten
 • Perfect geschikt voor voedertafels, voederhuisjes of direct op de grond
 • Populair bij Mezen, Spechten, Boomklevers, Merels, Roodborstjes...